Categories Новини

Ужгородські баскетболісти очолили турнірну таблицю

0_k__526370Баскетболісти «Ужгорода» вдома перемогли одного з лідерів своєї підгрупи. В першому матчі другого кола Першої ліги в групі «Захід» закарпатці зуміли двічі перемогти БК «Тирлич-ПНУ» з Івано-Франківська. Хоча гості й приїхали в місто над Ужем без своїх лідерів, проте прагнули реваншу за дві поразки наприкінці першого кола.

Як розповів тренер команди Олександр Зубковський, здолати сусідів закарпатцям вдалося за рахунок швидкості в атаці та надійної гри в захисті. Зокрема успіх у першому поєдинку був і завдяки вдалому старту. Гості нічого не змогли протиставити господарям у першій чверті зустрічі, вирівнявши її тільки в другій. Але потім ужгородці знову ввімкнули швидкість та комбінаційну гру, на що гості відповідали індивідуальними діями. І все ж перемога залишилася таки за господарями – 86:57. Найрезультативнішими в грі стали Антон Іванина (19 очок), Андрій Попадинець (18) та Костянтин Костенко (14).

У другій грі була спроба реваншу, проте, на радість закарпатським уболівальникам, вона таки не вдалася. Франківці здебільшого атакували з середньої та дальньої дистанції, а ужгородці переважно завершували свої атаки з-під щита або після стрімких проходів. Господарі майданчика впродовж усієї гри вели в рахунку та збільшували відрив, вигравши всі чверті гри та здобувши другу перемогу в турі –  88:69. Фантастичну результативність продемонстрував Костянтин Костенко – 40 очок за матч.

Завдяки цій перемозі головна баскетбольна команда краю вийшла на перше місце в турнірній таблиці Першої ліги баскетбольного чемпіонату України.

“Закарпатська правда”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *