Злочини закарпатських правоохоронців вилізуть на світ Божий

злочинЗакарпатські павоохороці так само вчиняють злочини, як і їх колеги у інших областях України, але завдяки ментальності наших людей та клановості області зло часто буває непокараним.

Особливо на цій ниві відзначилися доблесні працівники прокуратури Закарпаття. Про злочини її працівників не чув хіба сліпий чи глухий. Вбивства, насилля побиття ось далеко неповний набір звинувачень опублікованих на адресу місцевих прокурорів у ЗМІ. Але попереднє керівництво прокуратури вперто закривало очі на злочини своїх підопічних. Побачимо чи наважиться новий прокурор області Володимир Корбань розворушити це осине гніздо.

До речі депутатський корпус облради почав діяти у цьому напрямку.

Голова постійної комісії Закарпатської обласної ради з питань законності та правопорядку, член Асоціації адвокатів України Василь Ігнатко прокоментував події, що нещодавно трапилися в смт Врадіївка Миколаївської області.

За словами відомого в області адвоката та правозахисника, наразі можна говорити про те, що винних у зґвалтуванні жінки буде покарано, а завдяки правильній реакції з боку влади та правоохоронних структур, вдасться запобігти подібним злочинам у майбутньому.

Ігнатко«Для цього за особистим дорученням Президента Віктора Януковича уже найближчим часом пройдуть спеціальні колегії за участі керівників та особового складу СБУ та МВC. До того ж переконаний, що суспільний резонанс та особиста увага Президента, неодмінно сприятимуть незаангажованості та об’єктивності розслідування злочину у Врадіївці,» – повідомив правозахисник.

«Перші правильні кроки для того, щоб врадіївських насильників було покарано, вже зроблені. Керівника Врадіївського райвідділку звільнено, очільника обласного управління МВС відсторонено від роботи. Районного прокурора звільнено. Звісно, безпосередньо у зґвалтуванні ці люди не винні. Однак як керівники вони відповідають за своїх підлеглих, і в цьому випадку також повинні нести певне покарання. Тим більше, що і вони, і їхні підлеглі – це люди, які якраз і відповідають за дотримання букви закону та безпеку наших співвітчизників,» – зауважив Василь Ігнатко.

«Стосовно самих насильників, то тут справа  –  за максимально прозорим слідством і суддями. Закон у будь-якому випадку переможе беззаконня і їх, сподіваюся, буде покарано якомога суворіше. Залишається тільки сподіватися, що правильна реакція з боку влади, правоохоронних структур та громадськості допоможе запобігти подібним злочинам у майбутньому».

Окрім того, Василь Ігнатко повідомив, що уже найближчим часом в Ужгороді пройде позачергове засідання комісії обласної ради з питань законності та правопорядку.

«На це засідання ми запросимо представників правоохоронних органів області і разом спробуємо проаналізувати ситуацію зі злочинністю в краї, особливу увагу звернувши на злочини, які скоюють представники правоохоронних органів. Думаю, це допоможе нам уникнути подібних до врадіївської трагедій».

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *