Злочин ужгородських циган розкрили по гарячих слідах

міна цигани4Дана подія внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб), за що передбачено позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Днями до чергової частини Ужгородського міськвідділу міліції звернулася 40-річна місцева жителька. Жінка повідомила, що з її гаражного приміщення невідомі ромської народності відкрито викрали «буржуйку», косу, вила, пили, лопати, акумулятор і вихлопну трубу на Mercedes …

Правоохоронцям жінка розповіла, що з самого ранку передчувала якісь неприємні події. Після обіду вирішила навідатися в гараж. Прийшла і побачила, як троє чоловіків ромської народності виносять з гаража і вантажать на віз її речі.

На запитання: «Що ви тут робите?» почула тільки образи, а через кілька хвилин розлючені злодії почали наносити їй удари руками в область голови і живота. Після чого зникли в невідомому напрямку.

Завдяки професійним діям міліціонерів цей грабіж був розкритий по “гарячих слідах”.

Правоохоронцям вдалося вийти на одного з хлопців. Він зізнався у скоєнні даного злочину, викривши і своїх спільників.

Грабіжниками виявилися троє жителів району. Двоє з них вже мали справу із законом, притягувалися до кримінальної відповідальності за крадіжки.

Не маючи постійного місця роботи і ніяких доходів, вирішили поліпшити своє важке матеріальне становище. Втім, не придумали нічого іншого, як відправитися на «заробітки» до Ужгорода у пошуках легких грошей. Награбоване хотіли здати на металобрухт, а «зароблене» таким чином – витратити на власні потреби.

Речові докази вилучено. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Зараз дана подія внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб), за що передбачено позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років, – відзначив в.о. начальника Ужгородського МВ УМВС Володимир Кувик.

Діана Дорогій,
Ужгородський МВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *