Затриманий на Закарпатті угорський контрабандист постане перед судом за порушення правил міжнародних польотів

судПрокуратура Закарпатської області скерувала до суду кримінальне провадження стосовно громадянина Угорщини, який обвинувачується в порушенні правил міжнародних польотів (ст.334 КК України).

Встановлено, що угорець, незаконно, без відповідних дозволів, керуючись показниками GPS-навігатора, перелетів вночі на малому літальному апараті «Cosmos» з території Угорської Республіки до України та так само незаконно повернувся на територію Угорщини.

В подальшому обвинувачений повторно, на цьому ж мотодельтаплані, знову без відповідного дозволу влетів на територію України та приземлився на підготовленому майданчику неподалік села Велика Добронь, Ужгородського району.

Довідка

відповідно до санкції ст. 334 КК України за вчинення даного злочину, громадянину Угорщини С. загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією повітряного судна. 

Як повідомлялося раніше, малий літальний апарат, що прилетів з Угорщини, та 12 ящиків цигарок відомих торгових марок виявили пізно ввечері 23 жовтня співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками поблизу села Велика Добронь Ужгородського району.

Мотодельтапланом керував громадянин Угорщини, який спеціально прилетів з сусідньої країни за партією контрабанди. На землі його вже чекали двоє місцевих мешканців з товаром. Зловмисники були затримані «на гарячому».

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів та зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *