Categories Новини

Закарпатці долучилися до автопробігу проти незаконної трансплантації органів

Аби привернути  увагу  населення   Закарпаття до  ризиків та небезпек участі у незаконній трансплантації органів, 2 грудня в краї відбувся    автопробіг від Ужгорода до Мукачева.
Стартував автопробіг – у якому взяли участь експерти, медики, держслужбовці та представники громадських організацій – біля пам’ятника Тарасу Шевченку в обласному центрі. Вітаючи учасників, заступник голови Закарпатської ОДА Олександр Петік зазначив:
–       Торгівля людськими органами – це в першу чергу торгівля гідністю та майбутнім людини. І хоча на Закарпатті не зафіксовано випадків незаконної трансплантації органів, ми повинні привернути увагу суспільства на загрози такого явища, адже його жертвами здебільшого стає молодь, фізично здорові люди та незахищені верстви населення.
За словами директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Ганни Морозюк, дані ВООЗ свідчать: щорічно у світі трансплантують близько десяти тисяч людських органів. Тому нині вкрай важливо інформувати про цю проблему. «Люди, будьте пильними! – не продавайтеся й не піддавайтеся на спокусу швидкого заробітку: гроші швидко витрачаються, а власне здоров’я вже не повернете», – наголосила Г. Морозюк.
Відтак, після старту заходу, автопробіг вирушив у Мукачево, де також відбулась інформаційна акція. Акція до Міжнародного дня боротьби з рабством під єдиним гаслом “На запчастини – тільки машини!” в цей день відбулася одночасно в 17 областях України.
Прес-служба Закарпатської ОДА

1

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *