Categories Новини

Закарпатський експерт прокоментував події навколо “шкільного бунту” в Ужгороді

Лемак ВДоктор юридичних наук, професор УжНУ, член-кореспондент Національної академії правових наук України Василь Лемак дав оцінку подіям, що відбулия в наслідок намагання влади відмінити шкільні канікули в Ужгороді. Зокрема на своїй сторінці в соцмережі “Фейсбук” він повідомив:  “Проблема шкільних канікул створює іншу проблему
Департамент освіти облдержадміністрації, який схоже і створив проблему з шкільними канікулами в Ужгороді, і далі робить помилку за помилкою. Замість зусиль щодо скасування очевидно незаконного рішення, не оприлюдненого за 20 робочих днів і не обговореного, цей Департамент надалі пробує ускладнити ситуацію та притягнути до відповідальності дітей та батьків за участь у мітингу. Газети пишуть: “Як повідомляють вчителі з Ужгорода, в кожну школу поступила вказівка з управління освіти завтра дізнатися, де був кожен учень”. Турбота про місце перебування кожного учня – похвальна. Але чиновникам від освіти треба знати не лише власні інструкції. Частина 4 статті 55 Конституції встановлює: “Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань”.

1 comment

Марія Михайлівна says:

Залишилося ще провести загальношкільні збори і засудити бажання дітей відстоювати свої права, а потім випустити стінгазету ” Вони ганьблять нашу школу!” і матимемо старі “добрі” радянські часи.
Який сором для освітян нашого міста! Про нашого губернатора разм з мером і говорити нічого, бо такого слова як – сором – вони не знають.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *