Закарпатський бюджет поповнився на 1,4 мільярда гривень

гривняЗ них від оподаткування операцій на внутрішньому ринку регіону надійшло майже 823 млн. грн., що на 9 млн. грн. більше, ніж торік. Ще понад 590 млн. грн. було перераховано до казни митних платежів.

Загалом січень – травень 2013 року по надходженнях продемонстрував позитивну динаміку. За ці п’ять місяців до зведеного бюджету Закарпатської області надійшло на майже 27,5 млн. грн. більше, ніж за відповідний період 2012 року.

До місцевих бюджетів громадяни та суб’єкти господарювання сплатили майже півмільярда податків і зборів. На рахунки місцевих скарбниць, порівнюючи з січнем-травнем, перераховано на понад 10 відсотків більше коштів, ніж відповідного періоду 2012 року. Найбільше місцеві бюджети отримують від сплати громадянами податку на доходи фізичних осіб – майже 73 %.

Сплата податків, зборів і митних платежів протягом травня принесла до Зведеного бюджету понад 315 млн. грн., що на 6,5 млн. грн. більше, ніж в травні минулого року. До державного бюджету у травні цього року зібрано платежів у сумі 211,6 млн. грн., що на 2,6 млн. грн. більше, ніж за відповідний місяць минулого року.

«Об’єднання податкової та митної служби у єдине Міністерство доходів та зборів України – це важлива інституційна реформа, а концентрація усіх функцій, пов’язаних з адмініструванням податкових та митних платежів, в рамках єдиної структури – вже демонструє позитивні результати на практиці надходжень до бюджету. Закарпатські підприємці та іноземні інвестори тепер працюють з одним адресатом і партнером, який від імені держави відповідає за створення рівної конкуренції, поміркованого оподаткування, якісний сервіс в адмініструванні обов’язкових платежів. Територіальні органи Міндоходів тепер ще швидше й ефективніше реагуватимуть на стрімкі зміни економічної кон’юнктури, актуальні тенденції та нагальні потреби платників», – відзначає начальник Головного управління Міндоходів у Закарпатській області Василь Іванчо.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *