Categories Новини

Закарпатських митників американці вчили шукати контрабанду

Протягом п’яти днів, з 24 по 28 квітня, на базі Закарпатської митниці ДФС проходив навчальний курс з протидії контрабандній діяльності з використанням комерційного залізничного транспорту. Проводили навчання працівники компанії «Група 4:20» за сприяння Державного Департаменту США для митників та прикордонників із Закарпатської, Чернівецької, Львівської, Харківської, Одеської та Сумської областей, викладачів Управління спеціалізованої підготовки та кінологічного забезпечення ДФС.

Навчальний курс складався з теоретичної, практичної та польової частини. Спочатку фахівці американської компанії розповідали, демонстрували слайди, потім в реальних вагонах, поїздах, цистернах робили закладки наркотиків, зброї, вибухівки, які митникам та прикордонникам доводилось шукати, використовуючи найпростіші технічні засоби. На завершальному етапі слухачі мали можливість застосувати здобуті знання в умовах реальної обстановки здійснення митних процедур на залізничному транспорті.

Митники та прикордонники дізнались про американський досвід та особливості роботи на залізничних терміналах. Іноземні інструктори розповіли про безпеку службовців, що працюють з залізничним транспортом, зокрема наголосили на таких важливих складових, як обов’язкове знання залізничних терміналів та приміщень, документації та дотримання особистої безпеки. Крім того, учасники курсу дізнались як здійснюється опитування та стандартні перевірки осіб. Зокрема, було наголошено на «мову тіла» при здійсненні перевірки громадян.

Пізнавальною була частина курсу під назвою: «Зброя масового ураження». У цій частині лектори доступно розповіли про таку зброю та поінформували в який спосіб здійснювати попередження можливих цілей для терористичних атак в умовах залізничного терміналу.

Відтак учасники курсу побачили і дізнались як у США проводяться затримання підозрілих осіб та які застосовуються методи проведення опитування в рамках розслідування.

Всі слухачі навчання склали іспит та отримали відповідні сертифікати.

ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *