Закарпатською прокуратурою попереджено незаконне відшкодування ПДВ з державного бюджету України на суму понад 1 млн. грн.

грошіУжгородською міжрайонною прокуратурою розпочато кримінальне провадження стосовно службових осіб одного з товариств за фактом замаху на незаконне заволодіння чужим майном шляхом незаконного відшкодування ПДВ з державного бюджету України, зловживаючи своїм службовим становищем та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 2 ст. 15 – ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України).

Як повідомив Ужгородський міжрайонний прокурор Олександр Андришин, нами зібрано матеріали за фактом закінченого замаху на незаконне заволодіння чужим майном шляхом незаконного відшкодування ПДВ з державного бюджету України в розмірі понад 1 млн. грн., тобто, в особливо великих розмірах.

Зокрема, як уточнив прокурор, із зібраних матеріалів вбачається, що посадові особи ТОВ, яке зареєстроване на території Ужгородського району, зловживаючи своїм службовим становищем, в порушення вимог Податкового кодексу України, з метою отримання коштів з бюджету, незаконно, подали до Ужгородської ОДПІ заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, податкову декларацію з податку на додану вартість за жовтень 2014 року та інші звітні документи щодо отримання бюджетного відшкодування ПДВ, до яких умисно внесли завідомо неправдиві відомості про необхідність відшкодування ПДВ на суму понад 1 млн грн.

 

 

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *