Закарпатському прокурору Корбаню доручили захищати права журналістів

РуминГенпрокуратура доручила прокурорам на місцях звернути увагу на захист прав журналістів.

 

Про це повідомляє прес-служба президента з посиланням на звіт Комітету оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ.

 

У звіті Генеральної прокуратури зазначено, що відомство бере активну участь у діяльності Міжвідомчої робочої групи.

 

“В результаті звернень Міжвідомчої робочої групи прокурорськими перевірками установлено порушення органами місцевого самоврядування прав редакцій комунальних ЗМІ, внесено ряд подань із вимогою скасувати незаконні рішення”, – йдеться у звіті.

 

На виконання доручення президента Генеральною прокуратурою також додатково зосереджено увагу прокурорів як на захисті прав журналістів, так і на додержанні органами державної влади та органами місцевого самоврядування вимог Закону України “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні”, а також на розслідуванні кримінальних проваджень цієї категорії, йдеться в повідомленні.

 

Як відомо, протягом останніх місяців кілька журналістів посраждали від нападів молодиків та правоохоронців під час висвітлення масових акцій протесту.

Як відомо, під час мітингу опозиції у Києві невідомі молодики побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя 18 травня.  18 липня підчас розгону акції на Майдані Незалежності від рук “Беркуту” постраждали журналісти 5-го каналу.  У понеділок в Києві під час сутички в ході захисту місцевими жителями скверу на вулиці Тверській, від рук невідомих постраждало двоє журналістів.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *