Закарпатського підприємця оштрафували на 6800 грн. за продаж жувальної гумки, що імітує цигарку

жуйкаНещодавно працівники Головного управління Міндоходів у Закарпатській області провели фактичну перевірку одного з суб’єктів господарювання краю, під час якої встановили факт реалізації товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби. Підприємець реалізовував жувальну гумку, форма і обгортка якої нагадує цигарку.
Окрім загальних вимог, відповідність яким підтверджується в межах системи сертифікації, покликаної гарантувати безпеку продукції, убезпечує ринок дитячих товарів й Закон України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів».
Враховуючи особливу чутливість дітей та удосконалюючи профілактичні заходи, спрямовані на попередження та зменшення куріння тютюнових виробів чи інших способів їх вживання, в Україні забороняється продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби. За порушення вимог частини 2 статті 15-3 Закону України № 481/95-ВР, а саме за продаж товарів дитячого асортименту, що імітують тютюнові вироби, суб’єкту господарювання доведеться сплатити 6800 гривень штрафу.
Інформаційно-комунікаційний відділ
Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *