Закарпатські цигани піймали чупакабру (відео)

Сьогодні до Управління ветеринарної медицини Берегівського району потрапило вельми незвичне маля. Тваринку знайшли місцеві роми у лісі й намагалися продати під виглядом породистого цуценяти.
Проте «покупець» вирішив звернутися до фахівців, адже маля мало дуже чудернацький вигляд, видавало незвичні звуки, та ще й нещодавні новини про чупакабру згадалися, – повідомляє beregszasz.com.ua.

Ветеринари тварину поки не ідентифікували. Однак працівники висловлюють думку про те, що звір може бути цуценям єнотоподібного собаки. Ці хижаки доволі поширені на території України. При чому єнотоподібні собаки досить часто хворіють на сказ. Саме у єнотів – найвища серед усіх хижих і всіх диких тварин частка хворих (до 40%). Вважається, що саме єнот, як новий для регіону вид без відповідних імунних особливостей, перебрав на себе роль лисиць у функціонуванні природних вогнищ сказу по всій Європі
Наразі маля берегівської «чупакабри» перебуває під наглядом працівників Управління ветеринарної медицини Берегівського району.

Варто нагадати, що 2 квітня від Управління ветеринарної медицини у Берегівському районі поступило повідомлення про те, що біля сіл Яноші та Попово були впольовані дві лисиці, які виявилися хворими на сказ. Ще раніше, 11 березня, надійшло повідомлення про те, що на приватному обійсті у селі Квасово на Берегівщині від сказу загинув кінь. На засіданні районної надзвичайної протиепізоотичної комісії було прийнято рішення ввести на території району карантин. Однак це не дало результатів – 19 березня 2013 року у мешканця міста Берегово загинув собака. За результатом дослідження Закарпатської державної лабораторії ветеринарної медицини причиною смерті пса також був сказ.

Останнього разу загадкова “чупакабра” понищила близько сотні свійських тварин у Берегові навесні 2012 року.

Серед зоологів давно існує версія, що це є справою рук, тобто лап, саме єнотовидних собак, які з невідомих причин почали хазяйнувати у приватних обійстях майже по всій території України. У нас цей вид з’явився вперше у 1950-х роках. В зимовий час єноти припиняють будь-яку наземну активність, впадають у сплячку. Пробудження відбувається у березні або квітні. Літня активність продовжується до жовтня або листопада.Єноти усеїдні – шукають як рослини, так і тварин.Отже, коли у лісі нема чого жерти – йдуть до приватних обійсть у пошуках поживи. При чому можуть нести загрозу і для людей – адже сказ практично не лікується…

Мукачево.net

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *