Закарпатські театрали змагатимуться за премію імені Богдана Ступки

         театр   Днями Президент України Віктор Янукович підписав доручення       Прем’єр-міністру Миколі Азарову щодо забезпечення підготовки і подання на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди України».

           Зокрема, йдеться про встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.

                        – Безперечно, таке рішення є логічним та своєчасним. По-перше, постать Богдана Ступки заслуговує на те, аби її увіковічнили таким чином. По-друге, сам факт існування такої премії – це стимул для всіх театральних колективів України та Закарпаття зокрема. Це спонукатиме театралів до своєрідного змагання у майстерності, пошуку нових форм, постановок. Закарпатські театри тепер матимуть ще одну мету і, переконаний, щастя отримати таку відзнаку, – прокоментував доручення начальник управляння культури Закарпатської ОДА Юрій Глеба.

Премію вручатимуть за вагомі творчі досягнення у театральному мистецтві. Так, в області за здобуття премії можуть змагатися Закарпатський обласний державний український музично-драматичний театр, Закарпатський обласний державний російський драматичний театр, Берегівський угорський драматичний театр, Закарпатський академiчний обласний театр ляльок «БАВКА».

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *