Закарпатські сателіти ПР стали революціонерами

радаТрагічні події минулого тижня та масове повстання українців проти режиму, колишнього президента Януковича, докорінно змінили українське державотворення.

За декілька днів громадськість запровадила недосконалий, проте місцями ефективний, процес впливу на органи влади. На Закарпатті працівники МВС були одні з перших, хто відкрив двері і налагодив тісну співпрацю з місцевими майданівцями. Так само вчинили й більшість інших державних структур та органів місцевої влади. Звісно, це все відбувалось на фоні тотальних змін у владній політичній силі та президентській виконавчій вертикалі. В лавах Партії регіонів залишились тільки ті, хто зараз за межами України і фізично не може написати заяву про вихід та, напевно, особи, які не переймаються власною політичною кар’єрою.

Як би там не було, в області не діють місцеві адміністрації, колишні регіонали після публічного каяття заявили, що будуть діяти виключно на користь народу і ніколи не служитимуть антинародному режиму. Звісно, це не переконало людей у їх щирості, проте надало неймовірний шанс політичній силі сім’ї Балог одноосібно керувати областю.
До повалення режиму Януковича партія Єдиний центр постійно чи то ділила, чи то змагалась за владу з місцевою Партією регіонів в обласній раді. Сьогодні ж ситуація така, що колишні регіонали будуть домовлятися з ЄЦ про власну безпеку та подальшу свою діяльність. А депутати від Єдиного центру під керівництвом Івана Балоги вже запустили в роботу план, як підкоротити собі всіх. До речі, нова політика Балог, як ми розуміємо, вже почала працювати, зважаючи на результати чергового засідання облради 26 лютого.
Обласні депутати на черговій сесії фактично заявили про повне самоуправління краєм, скоротивши владу місцевих адміністрацій, зокрема відмінили делегування повноважень ради, які в минулі роки доручили ОДА, такі як розпоряджатися спільним майном громади. Також варто нагадати, що за Конституцією 2004 року місцевим радам і так повертається домінуючий вплив на державні структури та управління краєм.

Далі на засіданні депутати проголосували за звернення до Верховної Ради України, щоб та, в свою чергу, змінила систему влади в регіонах таким чином, аби обласні адміністрації не були потрібні.

Так мало того, за ініціативи депутатів ЄЦ на засіданні висунули центральній владі вимогу, аби та узгоджувала всі кадрові призначення на ключові посади з місцевими депутатами та представниками Майдану. Хоча на останніх Іван Балога не звертає уваги чи просто не чує, адже місцеві активісти та представники громадських організацій, що заполонили залу засідань, декілька разів закликали до повного «перезавантаження» влади і облради також. Така пропозиція прозвучала і від деяких депутатів, та згодом її зняли з порядку денного.

Тобто, сьогодні ми маємо в області тотальне домінування партії Єдиний центр, лідери якої намагаються максимально привласнити владу в області, впливати на всі кадрові призначення, очолити люстраційні процеси так, як їм цього бажається. І при цьому уникнути покарання та відповідальності за те, що нещодавно максимально співпрацювали з режимом Януковича, а лідер ЄЦ Віктор Балога навіть очолював міністерство в уряді Азарова.

Хочеться також повідомити, що облрада на вимогу студентства та викладачів попросила Верховну Раду, її комітет з освіти і науки звільнити з посади ректора УжНУ Ващука та призначити виконувача обов’язків до виборів керівника вишу.

Прес-служба НРЗ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *