Закарпатські прикордонники затримали контрабандистів і велику партію цигарок (ВІДЕО)

Майже 7,5 тисяч пачок сигарет затримали учора прикордонники Мукачівського загону в рамках проведення активної фази операції «Кордон-2017». 6 пакунків з 12-ма ящиками сигарет через водний канал Ботар, по якому проходить кордон з Угорщиною, намагались переправити двоє громадян України 26 та 34 років.

Запобігти протиправній діяльності на вказаному напрямку прикордонникам відділу «Вилок» вдалося за оперативною інформацією, повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Наразі щодо затриманих осіб складено протоколи адмінпровопорушення за ч. 1 ст. 204 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справу скеровано до суду. Пакунки з тютюновими виробами, у яких знаходилось 6 тисяч пачок сигарет без акцизних марок, доставлено до підрозділу та згодом буде передано співробітникам ДФС.

Ще два пакунки з тютюном виявили під час патрулювання прикордонники відділу «Ділове». Зловмисники планували незаконно доправити до сусідньої Румунії 1400 пачок сигарет. Також під час проведення оперативно-розшукових заходів, неподалік від місця виявлення сигарет, прикордонний наряд затримав чоловіка без документів, який, ймовірно, причетний до спроби незаконного переправлення через кордон сигарет. Виявлені тютюнові вироби та затриманого, який повідомив, що є громадянином України, доставили до відділу прикордонної служби «Ділове». Тривають заходи по встановленню усіх обставин правопорушення.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *