Categories Новини

Закарпатські правоохоронці зустрілися з Івано-Франківськими колегами на Говерлі

міліція-ГоверлаПравоохоронці Закарпаття радо зустріли колег з Івано-Франківщини на найвищий точці України горі Говерла. Саме сходженням на цю вершину відзначили правоохоронці День Конституції нашої держави та підписання історичної угоди між Україною та ЄЕС.

Говерла – найвища вершина Карпат і найвища точка України, її висота 2061 метрів. Назва походить із румунської howirla — «важкопрохідне підняття». Розташована в гірському масиві Чорногора, на межі Надвірнянського району Івано-Франківської області та Рахівського району Закарпатської області. Перший туристичний маршрут зі сходження на вершину був відкритий у 1880 році.

На вершині відбулася зустріч міліціонерів із Закарпаття з Івано-франківськими побратимами.

Правоохоронці на вершині виконували гімн України. Символічно підспівував вітер та ніс над ланами та полями безсмертне «Душу й тіло ми положим, за нашу свободу!»

Географічний центр Європи знаходиться поруч, на Закарпатті. Отже символічно, що поруч із державним прапором майорів прапор європейської спільноти.

Відбулася молитва за Україну, за всіх її синів, що поклали голови на захист Держави. За всіх патріотів, за всіх мужніх солдатів та офіцерів, що із зброєю стоять на варті інтересів українського народу.

Закарпатських правоохоронців очолив заступник начальника УМВС, керівник кримінального блоку міліції, полковник Василь Русин.

– «Це наша, Богом дана земля! Це наша Україна! Це наша Говерла! Наша віра в ці істини непохитна, як ця велична вершина» — запевнив полковник міліції.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *