Закарпатські правоохоронці спускають на гальмах справу лісового “мафіозі”

Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук пише правозахисник Роман Келемен:

Уся влада, лісівники та правоохоронці декларують нещадну боротьбу з лісовою мафією в області. Однак у новоствореному Тячівському лісгоспі нещодавно сталося НП, зі слів небайдужих мешканців с.Тарасівка та свідомих майстрів лісу Тячівщини “погорів” на торгівлі документами такий собі лісничий Тарасівського лісництва нового Тячівського ЛГ пан Бринзяник Василь, який також є в.о. Головного лісничого підприємства.

Минулого тижня у приміщенні лісгоспу та у помешканні пана Бринзяника проводилися обшуки в рамках кримінального провадження щодо незаконної виписки документів на бук, по простому торгівля прихідними документами для легалізації незаконно зрубаної деревини. У мене виникло справедливе питання, чому правоохоронці так сором’язливо приховали даний факт від громадськості. Усе стало на свої місця коли вдалося з’ясувати особу пана Бринзяника який виявився колишнім працівником БЕЗУ. Однак найцікавіше те, що даний “охоронець лісу” є кумом одного лісівника області. Можливо саме тому кримінальна історія з документами на ліс не завадила пану Бринзянику прийняти участь, при повному параді, в святкуванні професійного свята лісівників минулої суботи. Хотілося би почути чи відсторонений Бринзяник і чи має він переваги перед іншими лісопорушниками, а від правоохоронних органів чи така тиша навколо цієї резонансної події не є спробою по тихому, як раніше, спустити на гальмах справу де фігурує їх колишній коллега працівник БЕЗУ.

Прошу дану інформацію вважати офіційним зверненням, як до директора Тячівського ЛГ Катреняк Н. так до начальника ЗОУЛМГ , а також до нового очільника ГУНП області. Хочеться вірити, що принцип коли “кумам усе, а іншим закон” нарешті перестане працювати.

Чому дана особа не відсторонена від виконання обов’язків і чому Прокуратурою Тячева не проводиться перевірка всіх лісосік Тарасівського лісництва , де жителі селища неодноразово звертались до правоохоронних органів Тячівщини, – риторично запитує Роман Келемен.

Оновлено в 15.30

Роман Келемен повідомляє, що Василь Бринзяник звільнений з займаної посади. Оперативна реакція керівництва ЗОЛМГ на публікацію, тепер черга за правоохоронцями.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *