Закарпатські митники затримали причеп з 3160 пачок цигарок (фото)

На митному посту «Лужанка» Закарпатської митниці ДФС припинено спробу вивезення до країн ЄС тютюнових виробів. Незаконно перемісти цигарки через митний кордон намагався громадянин України.

Українець на митний пост заїхав автомобілем «VOLKSWAGEN TRANSPORTER»  із причепом із вітчизняною реєстрацією. Для проходження митного контролю громадянин обрав «червоний коридор».

Відтак митники запропонували співвітчизнику заповнити митну декларацію, в якій він зазначив інформацію про транспортний засіб, який той переміщував через кордон. Працівники митниці направили автомобіль із причепом на майданчик поглибленого огляду. Під час здійснення якого працівники митниці у подвійній передній стінці причепу виявили приховані від митного контролю цигарки. Зокрема, співвітчизник хотів перемістити через митний кордон 3160 пачок цигарок «ROTHMANS» з акцизними марками України.

Таким чином, громадянин вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України тютюнових виробів з приховуванням від митного контролю в спеціально виготовлених сховищах.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 статті 483 Митного кодексу України.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки вартістю понад 60 тис. грн та причеп вартістю 36 тис. грн, –  вилучено.

ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *