Закарпатські митники вилучили в словака машину вартістю 1 млн. 700 тис. гривень

машинаСьогодні на митному посту «Дякове» Закарпатської митниці ДФС працівники митниці вилучили в громадянина Словаччини авто «TOYOTA LAND CRUISER 200». Причина – подання митному органу, як підстави для переміщення автомобіля документів, що містять неправдиві відомості.
Пройти митний контроль іноземець вирішив «зеленим коридором». Як підставу для переміщення через митний кордон України транспортного засобу, громадянин подав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та дублюючу картку, видані йому на вищезгаданий автомобіль.
При усному опитуванні словак заявив, що переміщує через митний кордон виключно особисті речі та заперечив наявність у нього будь-яких товарів заборонених або обмежених для переміщення через митний кордон України.
На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб було виведено із загального потоку для проведення митного огляду. В ході здійснення якого, завдяки участі старшого експерта НДЕКЦ при УМВС, встановлено, що ідентифікаційне номерне позначення піддавалося змінам та нанесене на раму не заводським способом.
У наданому поясненні громадянин зазначив, що авто є його власністю і придбав він його цього року в Словаччині. Про невідповідність ідентифікаційних номерів у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу та фактичному – на транспортному засобі, йому не було відомо. Таким чином, дії громадянина Словаччини мають ознаки порушення митних правил, передбачених частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. На підставі статті 511 Митного кодексу України авто «TOYOTA LAND CRUISER 200» вартістю 1 млн 773 тис. грн. вилучено.
Відділ комунікацій ГУ ДФС У Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *