Закарпатське виноробне підприємство звинувачує державну виконавчу службу в корупції

грошіВідоме закарпатське виноробне підприємство ТОВ «Котнар-М» звернулося до Міністерства юстиції України, Генпрокуратури України та Президента зі скаргою на бездіяльність посадових осіб Головного управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в м.Києві щодо невиконання рішення суду. Йдеться про майже 6 млн.грн власних коштів підприємства, які ТОВ «Котнар-М» не може повернути від «ВТБ БАНК».

«Суспільство змушене скаржитися в зв’язку з виявленням корупційних дій з боку службовців державної виконавчої служби, що призводить до порушення конституційних прав, свобод та інтересів нашого підприємства в зв’язку з невиконанням рішення суду, а так само ставить під загрозу нормальну господарську діяльність підприємства, і як наслідок , – неможливість своєчасної оплати заробітної плати більш ніж 130 робочих, сплат податків і обов’язкових платежів до держбюджету », – йдеться в заяві.

«Більш ніж за три місяці з моменту звернення в зазначені вищі державні органи влади, не були здійснені будь-які конкретні дії щодо розгляду скарг. Так, Міністерство юстиції досі не провело перевірку викладених фактів, і займається формальними відписками, а Генеральна прокуратура у своїй відповіді зазначила, що дані дії виконавчої служби не підпадають під їх юрисдикцію, – каже Артем Ленько, юристконсульт ТОВ «Котнар-М». – Дивує позиція вищих державних структур, які своєю бездіяльністю і байдужістю до невиконання виконавчою службою покладених на неї зобов’язань, грають на користь банку з російським капіталом, капіталом країни-агресора. Нагадаю, що в довгостроковій судовому позові ТОВ «Котнар-М» вдалося стягнути «ВТБ БАНК» грошові кошти, які незаконно перебували в користуванні банку. Підприємство звернулося із заявою до Управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в м .. Києві про відкриття виконавчого провадження з примусового виконання наказу Господарського суду Закарпатської області від 03.06.2016 у справі № 5/58. Однак виконавча служба протягом п’яти місяців двічі відмовила у відкритті виконавчого провадження, а третій раз, порушивши виконавче провадження, в той же день зупинила його виконання за заявою боржника «ВТБ Банк», з підстав, навіть не передбачених ЗУ «Про виконавчу службу».

За словами юрисконсульта, кошти підприємство мало намір повернути ще в 2013 році, але рішенням суду сума була стягнута в березні 2016- го. «На сьогоднішній день, керівні посадові особи російського банку« ВТБ БАНК »ухиляються від виконання рішення українського суду. А, починаючи з червня 2016 року, посадові особи Головного управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в м .. Києві, а саме державні виконавці Гаспарян Р.Г., Гаврилов А.В. і Диякон Н.М., і керівник даної виконавчої служби Воробйов А.В., замість виконання покладених на них функціональних обов’язків по державному виконання рішення суду, користуючись своїми службовими правами, чітко перешкоджають виконанню даного рішення суду, не кажучи вже про його пряме невиконання. Дивує те, що посадові особи державного органу, основним завданням якого є виконання рішень судів на території України, навпаки діють в інтересах проросійського банку», – говорить Артем Ленько.

Керівництво виноробного підприємства, одного з усього двох діючих на Закарпатті, сподівається, що службовці державних органів нарешті виконають свої прямі обов’язки, тому що поки в Україні недостатньо виграти судову справу, треба ще й боротися з державними органами за виконання цього судового рішення, спонукаючи виконавчу службу діяти, не в своїх особистих інтересах, а згідно з обов’язками, покладеними на них Законом.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *