Закарпатська “Свобода” погрожує “Йоббіку”

16 жовтня 2013 року в українському місті Берегове відбувся політичний форум угорської партії «Йоббік», на якому лідери цієї політичної організації виголосили низку антиукраїнських заяв. Зокрема, депутат Европарламенту Бейла Ковач заявив, що Україна може розраховувати на підтримку в підписанні Угоди про асоціяцію з ЕС лише за виконання певних умов: беззаперечного виконання «Закону про засади мовної політики» та негайного створення Притисянського округу на території Закарпатської области із включенням до нього населених пунктів, де переважає угорськомовне населення.

Дивно, що угорські політики так активно підтримують антиукраїнський закон «Про засади мовної політики» у той час, коли зараз вже самі угорці Закарпаття визнають, що у них виникають проблеми зі знанням не угорської, а саме української мови. Очевидним є нерозуміння деякими закордонними політиками того, що цей «закон» ініціювали промосковські сили, яким глибоко наплювати на угорську меншину і яких цікавить лише друга державна російська мова як інструмент нищення Української держави. Підтримуючи цей закон, певні угорські політичні сили фактично допомагають російським спецслужбам ставити перепони Україні (разом з угорською меншиною) на шляху в Европу.

Також провокативно виглядає і ультимативна вимога створити Притисянський округ на території Закарпаття. У всіх скликаннях українського парламенту і без створення цього округу завжди був представник угорців. Инше питання, що ця вимога дивним чином збіглася в часі з 75-річчям Віденського арбітражу, коли за допомогою Гітлера Угорщина загарбала українські території, які один в один збігаються з проєктом «Притисянського округу».

йоббік2Лідери «Йоббіка» вже неодноразово дозволяли собі брехливі, зухвалі випади проти України. Наприклад, звинувачували українців Закарпаття у нібито побитті угорських дітей в Ужгороді, що виявилося ніким і нічим не підтвердженою інформаційною качкою, спродукованою закарпатськими активістами цієї партії, ініціювали поширення на території України прихильниками цієї партії провокативних агітматеріялів із зображенням “Великої Угорщини”, куди включено і Закарпаття – суверенну територію України.

У зв’язку з цим Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вимагає від Служби безпеки України звернути увагу на діяльність цієї політичної сили, перевірити факти ймовірної антидержавної діяльності та не допустити в подальшому порушень у діяльності цієї політичної сили на території України.

Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

2 comments

Роман says:

А о какой “українськой” мове вы говорите, я что-то никак не пойму? Даже Тарас Шевченко такого народа не знал, хотя жил уже в 19 веке! Ни в одном произведении вы не найдёте у него упоминания об украинцах! Только не приводите мне никаких местечковых названий территорий. Я сказал: нет ни одного упоминания об УКРАИНЦАХ! Значит ПРИ ЖИЗНИ Тараса ТАКОГО НАРОДА НЕ БЫЛО! А раз народа такого нет (видимо он был выдуман позже), значит и никакой язык не может называться УКРАИНСКИМ! Это просто – ЛОХОТРОН ДЛЯ НЕДОУМКОВ! Недаром сказал один из древних мудрецов: “Число глупцов – неисчислимо!”

просто так says:

дружище! Именно товой язык я бы порекомендовал тебе засунуть в жопу, при этом по-барабану в чью

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *