Закарпатська поліція повідомила про підозру організаторам переправи нелегалів через кордон

Вчора, 22 листопада, закарпатська поліція повідомила про підозру двом фігурантам кримінального провадження щодо організації незаконної переправи через держкордон України групи нелегалів. Сам факт порушення статті 332 Кримінального кодексу України поліція зафіксувала 29 жовтня. Тоді вісьмох чоловіків та чотирьох жінок помітили за 800 метрів від лінії державного кордону. При собі у них не було жодних документів. Їх доправили до пункту тимчасового тримання Мукачівського прикордонного загону.

У ході відпрацювань операції «Мігрант», працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, спільно з прикордонниками, вийшли на слід організаторів цієї незаконної переправи. У рамках досудового розслідування за місцем проживання мешканця Перечинщини та жителя Ужгородщини правоохоронці провели ряд обшуків і вилучили речові докази. Там поліцейські знайшли чотири автомобілі, гроші, мобільні телефони та чорнові записи, що засвідчують причетність фігурантів до протизаконних дій. Докази вилучили.

Організатору та виконавцю нелегальної переправи правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 2 статті 332 ККУ (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх вчиненню порадами, вказівками, наданням засобів або усуненням перешкод, скоєні за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією засобів вчинення злочину.

Відносно порушників сьогодні вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. Слідчі дії у справі тривають. Правоохоронці опрацьовують коло осіб, котрі можуть бути причетними до правопорушення, інформує відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *