Закарпатська ОДА не володіє ситуацією на ринку автоперевезень

маршруткиСьогодні від імені Закарпатської ОДА було розповсюджено звернення, яке повністю є в комперенції Укртрансінспекції. Чому чиновниками було проігноровано цей орган невідомо, але невиключено, що скоро “губернатор” Закарпаття звертатиметься до СБУ, прокуратури та МВС з вимогою втрутитися в ситуацію коли співробітники ОДА запізнюються з обіда на роботу.

Облдержадміністрація звернулась до прокуратури Закарпатської області, управління Служби Безпеки України в Закарпатській області та управління МВС України в Закарпатській області щодо належного реагування в межах компетенції на порушення законодавства України перевізниками та автостанціями. Йдеться про відмову закарпатських перевізників обслуговувати пільгову категорію населення. Обласна державна адміністрація вважає за неприпустиме обмежувати громадян, які мають право згідно з діючим законодавством на пільговий проїзд автомобільним транспортом.
В департаменті житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА наголошують: згідно зі статтею 37 Закону України „Про автомобільний транспорт” пільгові перевезення пасажирів, які відповідно до законодавства користуються такими правами, забезпечують автомобільні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Автомобільному перевізнику, який здійснює перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, забороняється відмовлятися від пільгового перевезення, крім випадків, передбачених законом.
Враховуючи наведене, облдержадміністрацією рекомендовано перевізникам забезпечити неухильне дотримання ними, найманими водіями та персоналом автостанцій вимог законодавства, що регулює питання пільгового проїзду автомобільним транспортом та дотримання перевізниками умов договорів з організаторами перевезень на внутрішньообласних автобусних маршрутах загального користування.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *