Закарпатська митниця не дотримується домовленостей з активістами-пересічниками

блокада солотвНа Закарпатській митниці ДФС починають недотримуватися домовленостей, даних на зустрічі голови ОДА, автомобілістів та митного керівництва після блокувння українсько-словацького кордону. Про це в мережі Фейсбук пише журналіст Павло Білецький.

Сьогодні мені і ще кільком членам ініціативної групи з розробки законопроекту про подовження строків перебування автомобілів з іноземною реєстрацією, телефонували і казали, що митники знову не приймають довідки з СТО без попереднього повідомлення про несправність техзасобу. При чому, неприймають якось неоднорідно. Коли автомобілісти приїжджають самі, їх футболять, а після наших дзвінків чи відвідин, приймають довідки.
Спробуємо проаналізувати можливі причини такої ситуації.
По-перше, напрошується висновок про те, що таких автомобілістів з довідками можуть таки пропустити на виїзд за зацікавленість без зайвих вух.
По-друге, начальники постів, котрі були на зустрічі 12 березня з керівником митниці Володимиром Колесніковим на тему цих довідок, вже в курсі, що його хочуть звільнити і вирішили собі самі газдувати, плюнувши на зобов’язання свого шефа перед людьми і губернатором.
По-третє, у самій митниці вже є заступник від нашого нардепа Пацкана на прізвище Кримський, який міг сам скасувати публічні домовленості і дати неофіційну вказівку, “взувати” таких водіїв.
А тепер розкажу про свою ситуацію. Сьогодні близько 19.00 заїхав на пост Ужгород з автом, яке не пропустили в Чопі на Тисі через неприйняття тієї ж довідки. Спочатку нам жіночка-інспектор сказала, що у неї немає часу на оформлення довідок, бо вона приймає людей!!! До честі інспектору, який сидів поруч неї, він запропонував водію розроблену нами заяву і оформив авто. Паралельно поспілкувався з іншими митниками. Власне розмови як такої й не вийшло, але з їхніх слів я зрозумів, що є якась негласна вказівка довідки не приймати. Паралельно мене звинувати ли ще й у тому, що я багато пишу про роботу митників і це виклиткає багато незручностей.
У зв’язку з усім цим виникає логічне запитання: чому на Закарпатській митниці ДФС немає чіткої субординації і кожен інспектор є Богом і вирішує долі водіїв на власний розсуд. Маю на увазі і пропуск поза чергою елітних автомобілів і ті ж довідки? А потім ці ж митники будуть обурюватися, чому це люди вдаються до мітингів та більш радикальних дій…

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *