Закарпатська команда перемогла на сепаратистському чемпіонаті світу з футболу (відео)

Вирішальна гра, фіналу невизнаної у світі конфедерації CONIFA, пройшла 9 червня у Лондоні. В ній зустрілися команди Північного Кіпру та Закарпаття. Остання виступає під назвою Karpataljai, що з угорської перекладається як Підкарпаття/Закарпаття, з українсько-угорською символікою та контурами Закарпатської області на емблемі. Повідомляє Mukachevo.net

В основний час команди зіграли 0:0, а в післяматчевих пенальті сильнішими була команда із Закарпаття – 3:2.

І це при тому, що до подолання групового етапу команді із Закарпаття пророкували максимум вихід із групи, але команда не тільки виконала прогноз експертів невизнаної у світі конфедерації CONIFA, а ще й забрала золото.

У цьому ж турнірі взяли участь збірні Абхазії, Тибету, Секейського краю та інші, а у відбіркових матчах навіть команди ДНР та ЛНР.

Зауважимо, що в заявці команди Karpataljai значаться чимало гравців із Закарпаття, які виступають за угорські клуби, граючи в сусідній країні по угорських паспортах. Мова йде про Шандора Розмана та Шандора Вайду із Виноградова, Юрія Тому, який нещодавно був гравцем “Говерли” Ужгорода та ФК “Ужгорода” та Золтана Бокшо із Мукачівщини.

Організував команду Karpatalya депутат Берегівської райради від Демократичної спілки угорців (УМДС) Тіберій Феєш.

Зауважимо, що Федерація Футболу Закарпаття оприлюднила офіційну заяву з приводу цього інциденту, але чи буде якесь покарання футболістам та функціонерам, які організували це все – поки невідомо.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *