Закарпатська КДКА наклала дисциплінарне стягнення на адвоката Юлії Тимошенко

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Закарпатської області наклала на адвоката Юлії Тимошенко Миколу Сірого дисциплінарне стягнення у вигляді попередження.

Сірий
У комісії повідомили, що офіційною підставою для застосування цього стягнення  щодо офіційного захисника екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко стало порушення Сірим Правил адвокатської етики. На думку КДК адвокатури, Микола Сірий публічно поширював недостовірні дані щодо положень нового КПК, грубо порушивши Правила адвокатської етики.

У КДК відзначили, що правила адвокатської етики, які були прийняті на Установчому з’їзді адвокатів у листопаді минулого року, вимагають від адвокатів не поширювати у своїх публічних виступах і публіцистичних матеріалах відомості, що не відповідають дійсності, або які були неправдиво викладені.

Адвоката Юлії Тимошенко звинуватили в публічному поширенні недостовірних даних після прес-конференції 13 листопада 2012 року. На ній Микола Сірий порадив українським громадянам мати при собі паспорти під час нічних і вечірніх прогулянок після прийняття нового КПК.

Микола Сірий не має прямого відношення до Закарпаття, а вирішення питання його покарання було “спущене” на Закарпаттярішенням Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *