Закарпатка Ірина Галай нагороджена високою церковною нагородою (фото)

21 липня 2017 року, Преосвященнійший Віктор (Бедь), єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Карпатською єпархією Української Автокефальної Православної Церкви, в кафедральному храмі на честь апостола українського Андрія Первозванного в м. Ужгороді, за вияв патріотизму і участь у волонтерському русі у період захисту України від московсько-путінських окупантів та за підкорення вершини гори Еверест (Джомолунгма) першою серед українських жінок, удостоїв волонтера, громадську діячку, альпіністку Ірину Олександрівну Галай високої церковної нагороди – ордену «Покрова Пресвятої Богородиці» ІІ ступеня.

Під час нагородження також були присутні представники духовенства та кліру Карпатської єпархії УАПЦ, перший заступник Закарпатського обласного воєнкома підполковник Микола Журавльов, військовослужбовці ужгородської військової частини Національної гвардії України, учасники АТО, представники Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, Закарпатського національно-патріотичного об’єднання «Україна Соборна», Християнсько-народної спілки Закарпаття та Закарпатського крайового товариства «Просвіта».

Зі словом подяки до присутніх звернулась Ірина Галай, яка подякувала за високу церковну нагороду та запевнила, що і надалі високо нестиме дороге для її серця звання українського волонтера і альпініста.

З вітальними словами на адресу нагородженої також звернулись підполковник Микола Журавльов, голова Закарпатського національно-патріотичного об’єднання «Україна Соборна» Орест Дідух та голова Закарпатського крайового товариства «Просвіта» Павло Федака.

На завершення зустрічі владика Віктор благословив Ірину Галай та побажав їй успіхів і Божої допомоги на життєвій ниві.

Прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *