«Закарпатгаз» затвердив нвестиційну програму на 18 мільйонів гривень

газНаціональною комісією, що здійснює державне регулювання енергетики та компослуг було затверджено інвестиційну програму ПАТ «Закарпатгаз» на 2015 рік в обсязі 18,1 мільйонів гривень. З цієї суми 12,8 мільйонів гривень або ж 71% буде спрямовано на будівництво, реконструкцію, модернізацію і ремонт газових мереж та споруд на них.

Інвестиційна програма ПАТ «Закарпатгаз» на 2015 рік відповідають принципам довгострокової стратегії підприємства по зменшенню втрат природного газу та підвищення енергоефективності газотранспортної системи.

«Відповідно до цьогорічної інвестиційної програми розроблені заходи з встановлення більш сучасного обладнання, подальшого впровадження електронної системи контролю за роботою газового обладнання» – зазначає головний інженер Андрій Горват.  «Всі ці заходи дозволять уникнути перебоїв в газопостачанні Закарпаття».

Так, ПАТ  «Закарпатгаз» планує капітально відремонтувати 8 газорозподільчих пунктів, провести заміну 20 ШГРП, реконструювати 41 станцію катодного захисту. В рамках Інвестиційної програми передбачено протягом року безкоштовно встановити споживачам 1,5 тисяч лічильників та замінити 504 побутових лічильників ПАТ «Закарпатгаз», встановлених у споживачів-населення. Для удосконалення обліку та зниження виробничо-технологічних та понаднормових втрат природного газу планується спрямувати понад 3,6 мільйона гривень або ж 20 % коштів.

Інвестиційні програми ПАТ «Закарпатггаз» ухвалені Постановами НКРЕКП від 25.12.2014 року №1006, 969. Основним джерелом фінансування усіх передбачених програмою заходів є як амортизаційні відрахування, так і прибуток компанії.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *