За ухилення від мобілізації закарпатця засудили до позбавлення волі

судВироком Виноградівського районного суду Закарпатської області засуджено мешканця м. Виноградів до двох років позбавлення волі за ухилення від призову під час мобілізації.

Виноградівець, перебуваючи на обліку в Іршавсько–Виноградівському об’єднаному районному військовому комісаріаті, як військовозобов’язаний запасу (молодший сержант), на виконання Указу президента України від 14 січня 2015 року № 15/2015 “про часткову мобілізацію”, пройшов медичний огляд, за результатами якого медичною комісією був визнаний придатним до військової служби за мобілізацією з обмеженням та одержав під розписку персональну повістку про явку у військовий комісаріат для відправки в військову частину.

Однак, у визначені у повістці час та дату виноградівець, всупереч вимог ч. 3 ст. 22 Закону України ” Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, не з’явився у районний військовий комісаріат, а про причини своєї неявки не повідомив.

Чоловіка судом визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.336 КК України – ухилення від призову під час мобілізації та призначено покарання у вигляді  позбавлення волі строком на 2 роки.

На підставі ст.75 КК України його звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік, – повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *