За право торгувати алкоголем і тютюном закарпатські підприємці сплатили до бюджету майже 9 млн. гривень

алкогольУпродовж першого півріччя в Закарпатській області до Зведеного бюджету краю від плати за ліцензії на певні види господарської діяльності надійшло 8 млн. 986 тис. гривень.

Майже 99,8% цієї суми – це сплата за ліцензії на право роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Такий рівень надходжень зафіксували співробітники ГУ Міндоходів у Закарпатській області, адже суб’єктами господарювання області за право продавати гуртом та вроздріб алкоголь та тютюн сплачено 8 млн. 968 тис. гривень.

Водночас основна частка коштів у цій сумі припадає на сплату за ліцензії на право роздрібної торгiвлi алкогольними напоями та тютюновими виробами, а це – 6 млн. 979 тис. гривень до Зведеного бюджету.

Разом з тим, що стосується плати за лiцензiї на право оптової торгiвлi алкогольними напоями то її надійшло трохи більше 2 млн. грн. Оплатили такі ліцензії суб’єкти господарювання в м. Ужгороді, Берегівському, Мукачівському та Тячівському районах. В кожному з цих районів перераховано за право торгувати оптом алкогольними напоями по 500 тис. гривень.

 Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *