Як відбувається рейдерське захоплення авторинку “Кінчеш” (ВІДЕО)

Ще на початку квітня 2016-го року до “Спеціального контролю” звернулися підприємці, що торгують на автобазарі «Кінчеш». Вони скаржилися на те, що новий орендар автобазару всіляко заважає працювати, виганяє їх з торгових місць на яких вони вже роками здійснюють свою підприємницьку діяльність. Активістів зацікавила ця ситуація і вони вирішили розібратися в ній.

 

 

З розмови стало відомо, що за цим всім стоїть голова сільської ради с. Коритняни – Бадида Ігор. Одіозному сільському мерові дуже сподобалася земля на якій розташований авторинок «Кінчеш», подумки він вже підраховував на яку кількість земельних ділянок можна поділити територію ринку. Декілька ділянок звичайно дістануться «сильним світу цього» які допоможуть, але основні прибутки від «дерибану» землі Ігор Бадида планував покласти до кишені.
     Для початку він добився того, що у Комунальному підприємстві «Горизонт» керівником став його протеже – Бескід Юрій Юрійович. Слідуючим кроком Коритнянського сільського голови було розторгнення договору аренди з ТОВ «Віст».
     Коритнянська сільська рада ініціювала судовий позов до Господарського суду Закарпатської області про розторгнення договору аренди з ТОВ «Віст». Господарський суд Закарпатської області 8.12.2015 р. прийняв рішення про відмову у позовних вимогах.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/54328175

кінчеш

     Потім Коритнянська сільська рада ініціювала звернення до Львівського Апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою на рішення Господарського суду Закарпатської області. 16.02.2016 р. Львівський Апеляційний господарський суд постановив задовольнити апеляційну скаргу та рішення господарського суду Закарпатської області від 08.12.2015 р.  скасувати.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56060214

     ТОВ «Віст» звернулося до Вищого господарського суду України з касаційною скаргою на рішення Львівського Апеляційного господарського суду.
20.04.2016 р. Вищий господарський суд України постановив – Касаційну скаргу задовольнити, постанову Львівського апеляційного господарського суду від 16.02.2016 року – скасувати, рішення господарського суду Закарпатської області від 08.12.2015 року – залишити без змін.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/57463900

     Таким чином Автобазар «Кінчеш» залишився в оренді ТОВ «Віст». Всі права аренди відстояні у судовому порядку.

     Ми декілька разів навідувалися на автобазар, у неділю особливо багато відвідувачів – люди приїздять продати чи купити автомобіль. Ми зафіксували, як невідомі громадяни без будь-яких підтверджуючих документів збирали з водіїв грошові кошти. На наші питання про правомірність їхніх дій – у відповідь ми чули лише якісь відговорки.

     Запідозривши якісь факти незаконного збору коштів з громадян України ми зателефонували на 102 та викликали слідчо-оперативну групу Ужгородського РВ ГУНП в Закарпатській обл. По прибуттю на місце співробітники СОГ зафіксували вищенаведені факти отримання коштів та відібрали пояснення у нас та осіб які отримували грошові кошти від водіїв.

      Пізніше ми звернулися до Податкової інспекції Закарпатської області з проханням провести перевірку законності отримання співробітниками КП «Горизонт» грошових коштів за послуги паркування на автобазарі «Кінчеш». Також матеріали по нашій заяві були передані з Ужгородського РВ до Управління захисту економіки в Закарпатській області.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *