Як шахраї ошукують закарпатців

шахраїМіліція вкотре застерігає громадян: будьте уважні, аби не стати черговою жертвою шахраїв!

Відразу два факти шахрайств на великі суми сталося цими днями в краї. До Іршавського райвідділу міліції звернулась із заявою 61-річна жителька Іршави. Жінка розповіла про халепу, в яку втрапила через власну довірливість. Вранці на її мобільний телефон надійшов дзвінок із прихованого номера. Чоловічий голос у слухавці сказав, що син жінки скоїв наїзд на чоловіка і для того, аби залагодити справу, слід терміново дати гроші у сумі 3000 доларів.

При цьому невідомий вказав номер рахунку, на який слід переказати кошти. Довірлива іршавчанка вже на обід через термінал банку переказала шахраю 40 000 грн. І тільки після цього мати додумалась зателефонувати синові, котрий був у шоковому стані від почутого і повідомив матері, що ніякої аварії він не вчиняв, а знаходиться на роботі… Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла відразу звернулась у міліцію. Зловмисника розшукують, дана подія кваліфікується за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Іншою жертвою телефонного пройдисвіта стала довірлива жителька Мукачева. Невідомий аферист, представившись працівником міліції, виманив від жінки 11 тисяч гривень. На мобільний телефон 67-річної пенсіонерки з прихованого номера зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником міліції на ім`я Геннадій. Чоловік розповів літній жінці, що її сина затримано за незаконне зберігання наркотиків. Для того, щоб його не притягували до кримінальної відповідальності, треба якнайшвидше перерахувати 11 тисяч гривень на вказаний банківський рахунок. Жінка, перебуваючи у стресовому стані, одразу пішла до банкомату і переказала гроші. І лише через годину зателефонувала сину і дізналась, що її ошукали… Правоохоронці в черговий раз звертаються до громадян із проханням бути уважними й не вірити телефонним шахраям, ким би ті не називались і що б не вигадували.

Зазвичай телефонують з іншої області, з прихованого номера, або викидають потім карточки, тож встановити особу шахрая важко. Тож залишається одне: бути максимально обережними самим громадянам. Якщо вам зателефонував невідомий і каже щось про вашого родича, вимагаючи гроші, краще відразу ж зв′язатись з людиною, про яку йдеться, і в жодному разі не переказувати гроші. Зверніться в міліцію, де вам нададуть відповідну інформацію, чи була насправді така подія, про яку йдеться.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *