Вже 2,5 тисячі закарпатців залишилися без газу черз заборгованість

газЗа спожитий газ закарпатці заборгували більше 62,5 млн. гривень. Така сума заборгованості склалася на початок березня 2015 р., повідомили у прес-службі ПАТ “Закарпатгаз”.

«Доводиться йти на вимушений крок – після письмових попереджень відключати боржників від газопостачання. На сьогодні це хоч і радикальний, але єдиний дієвий спосіб налагодити роботу з погашення боргів за спожитий газ », – говорить голова правління ПАТ«Закарпатгаз» Віталій Шатило.

На середину березня в області понад 2,6 тис. споживачів-фізосіб відключені від газопостачання. Такі заходи є останнім доводом з боку компанії в процесі досудового врегулювання спору з оплати боргу. Потім, якщо оплата не відбувається, після рішення суду настає час щодо примусового стягнення суми боргу через органи державної виконавчої служби

У ПАТ “Закарпатгаз” стверджують: відсутність у газопостачальної компанії дієвих важелів впливу на платіжну дисципліну, особливо в умовах зростання вартості газу, призводить до подальшого накопичення заборгованості та погіршення фінансової нестабільності.

Прес-служба ПАТ “Закарпатгаз”

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *