В’язні ужгородського СІЗО поскаржились прокуратурі на насильство

тюрмаПрокурор Закарпатської області Олег Сидорчук вже вкотре здійснив особистий прийом взятих під варту та засуджених осіб в Закарпатській УВП №9. У ході розгляду їх звернень, прокурор області усім надав відповідні роз’яснення, у тому числі щодо норм законодавства, які регламентують порядок оскарження дій органів дізнання та досудового слідства, а також вироків та ухвал суду.

Окрім того, за результатами розгляду звернення засудженого до довічного позбавлення волі С., який скаржився на застосування до нього працівниками Закарпатської УВП № 9 заходів фізичного впливу, Олег Сидорчук доручив слідчому відділу прокуратури області провести відповідну перевірку для вирішення питання прокурорського реагування у випадку наявності в діях окремих працівників установи УВП №9 складу кримінального правопорушення.

Відтак, за матеріалами службової перевірки за скаргою засудженого, встановлено, що справді, на початку червня до чоловіка були застосовані заходи фізичного впливу, внаслідок чого він отримав тілесні ушкодження. Відповідно прокуратурою розпочате розслідування за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу

Довідка: ч.2 ст. 365 КК України – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу , тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, якщо вони завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам, інтересам юридичних осіб, якщо вони супроводжувалися насильством або погрозою застосування насильства, застосуванням зброї чи спеціальних засобів або болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування, – караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *