Водії фур та пересічники ледь не побилися на заблокованому вантажному терміналі митного поста “Ужгород” (ВІДЕО)

Як ми повідомляли раніше, сьогодні власники автомашин на закордонних номерах вкотре вдалися до перекриття проїзду на пункт перетину кордону «Ужгород» на українсько-словацькому кордоні. На відміну від минулого разу, зараз перекрито рух не на пасажирський, а на вантажний термінал.

Як пояснили журналістам активісти блокади, головною їхньою вимогою є прийняття Верховною Радою закону, який би дозволив власникам іномарок не перетинати кожні п’ять днів держкордон України.

 Також вони наголосили, що на даний момент за акцією не стоїть жодна політична сила чи громадський рух, рішення приймали самі транзитники, координуючи дії через соцмережі.

Ми зазначали, що багато активістів минулої блокади не беруть участі в сьогоднішній акції. Ми поцікавилися, чи можна говорити про розкол у лавах «пересічників»?

Відповіді на це та інші питання дивіться на відео:

Варто відзначити, що в результаті цієї акції найбільше постраждали не винуватці проблем, не ті, хто може щось вирішити, а прості люди – водії вантажних автомобілів, перевізники. Їх вкрай обурило, що свої проблеми власники легковиків з іноземною реєстрацією намагаються перекласти і на їхні плечі. Дехто з водіїв спробував психологічно тиснути на «блокіраторів», підігнавши фуру до пікету і довго натискаючи на сигнал.

 

У свою чергу «пересічники» намагалися загітувати водіїв вантажівок: «Постійте поруч з нами, повимагаємо разом».

Звісно ж, розуміння не зустріли і зустріти не могли.

– Я сам важко працюю, заробляю і утримую родину. Ба більше – привожу матеріали для роботи людей в нашому селі, в Новому Давидкові. Через цих, що стоять тут за свої бляхи, і я несу збитки, і прості люди сидітимуть без роботи і заробітків, – обурювався один з далекобійників.

bl03

– Їх не цікавить, що я купив фуру в кредит, і для мене важлива чи не кожна година! – додає інший, – а тепер якщо не встигну привезти вантаж вчасно, мене ще й оштрафують замовники. Ці «пересічники» компенсують втрати?

Такі суперечки тривали на місці подій довго…

В розпачі далекобійники вдалися й собі до протесту – вантажівки взагалі перекрили рух об’їзною трасою ДЛЯ ВСІХ. Наш кореспондент деякий час навіть не зміг полишити місце подій. Зараз ділянка дороги від повороту на вантажний термінал до Шахти залишається заблокованою, але в другому напрямку виїхати можливо.

Так чи інакше, маємо відверте порушення закону, передбачене ст. 279 Карного кодексу України (Блокування транспортних комунікацій). Залишається відкритим питання, чи має наша поліція бажання та сили припинити це порушення законодавства. Наразі правоохоронці виглядають абсолютно безпорадними, а їхні функції зводяться до недопущення масової бійки між блокувальниками і далекобійниками та постів патрульних з обох боків під’їзду до терміналу, які лише попереджають автомобілістів, що продовжувати рух не варто.

Костянтин Черкай, korzonews.info

P.S. Якщо комусь цікаво, повідомляю: дрива і вода є, вогень розкладений, продукти для бограча чекають.

Нижче – ще декілька фотографій з місця блокування дороги міжнародного значення.

 

Фото автора

bl00 bl02 bl05 bl01 bl06

1 comment

yhyhyuuuhygtt says:

Эти дебилы на экономках заебали уже всех со своей пересечкой… Растамаживай и катайся, а не воняй на своем иностранном хламе. Или пересекай каждые 5 дней границу, хоть польза будет, сало свое скинеш.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *