Categories Новини

На Закарпатті власників нелегальної зброї звільнять від відповідальності

зброя

У період з 1 по 30 листопада 2013 року на території  Закарпатської  області буде проведено місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів тавибухових речовин.

Основна мета проведення місячника— не лише вилучення в населеннянезареєстрованих «стволів» і боєприпасів, але й офіційна реєстрація зброїна громадян, котрі добровільно здають її у встановленому законом порядку.

Отож, якщо упродовж цього місяця ви здасте свою нелегальну зброю, тозвільняєтеся від кримінальної відповідальності, яка передбачена ст. 263Кримінального кодексу України. Нагадаємо, що згідно з вищевказаноюстаттею ККУ, носіння, зберігання, придбання, виготовлення або збутвогнепальної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин без відповідногодозволу караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років. Носіння,виготовлення або збут кинджалів, фінських ножів чи іншої холодної зброї безвідповідного дозволу караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років,позбавленням волі до 3 років або штрафом до 50 неоподатковуванихмінімальних доходів громадян.

Щодо гладкоствольної мисливської зброї, то згідно зі ст. 190 КУпАП України, порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншимособам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї тягне за собою накладання штрафу від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходівгромадян із конфіскацією зброї або без такої.

Отож, шановні закарпатці! Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальнузброю, але хочете жити у злагоді із Законом, то в період проведеннямісячника добровільної здачі зброї вам слід звернутися з відповідною заявоюдо підрозділів дозвільної системи територіальних підрозділів міліції.Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію,допоможуть у легалізації зброї.

Інформує СЗГ УМВС України в Закарпатській області

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *