Влада пішла на силовий розгін Євромайдану (ВІДЕО)

Підтвердилися найгірші сценарії щодо долі Євромайдану. Влада пішла брутальний розгін акції.

Під час розблокування центральних вулиць Києва, “внаслідок дій мітингувальників”, отримали тілесні ушкодження 10 бійців внутрішніх військ.

 

Про це йдеться в заяві Міністерства внутрішніх справ.

 

“Станом на 4:00 ранку вже є інформація про отримання тілесних ушкоджень 10-ма військовослужбовцями внутрішніх військ”, – повідомили у відомстві.

 

У повідомленні наголошується, що на Майдані Незалежності учасники акції “на чолі з народними депутатами від опозиції чинять опір представникам Державної служби надзвичайних ситуацій та працівникам комунальних служб під час виконання ними постанови суду про розблокування центру столиці”.

 

Крім того, в прес-службі міністерства зазначають, що народні депутати та їхні помічники перешкоджають під’їзду комунальної техніки шляхом перекриття своїми автомобілями центральних вулиць Києва.

 

“Тривають силові протистояння мітингувальників із правоохоронцями, під час яких працівникам органів внутрішніх справ наносяться удари, у них вириваються засоби індивідуального оборони (щити, протиударні шоломи і т.д.)”, – йдеться в повідомленні.

 

У міліції також закликали мітингувальників не піддаватися на провокації, не здійснювати правопорушень.

 

У відомстві пообіцяли адекватно реагувати на правопорушення в межах повноважень, наданих законом України “Про міліцію”.

 

“Протиправні дії щодо відношенню до правоохоронців будуть кваліфіковані як організація масових заворушень”, – підкреслили в міліції.

 

“Працівниками міліції затримано декілька найбільш активних правопорушників, які чинили опір правоохоронцям”, – зазначили у відомстві і запевнили, що спеціальних засобів до учасників акції не застосовували.

Окрім того, в міліції заявили, що самі мітингувальники “неодноразово розпилювали в бік правоохоронців сльозогінний газ та кидали димові шашки”.

Водночас один з очевидців, якого затримали і потім відпустили силовики, в ефірі 5 каналу заявив, що під час сутичок затримали кількох учасників протесту, у одного з них сильно розбита голова.

Очевидець також заявив, що спецпризначенці, які провели затримання, говорили, що приїхали з Криму і відмовлялися говорити українською мовою.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *