Від початку року закарпатські митники попередили 31 спробу сигаретної контрабанди

контрабанда2аПортрет типового контрабандиста цигарок та рейтинг схем нелегального вивезення тютюнових виробів. Це громадянин, який може бути як українцем так і представником інших європейських країн, котрі межують із Закарпаттям.

Він виїжджає у приватних справах з України на власному транспортному засобі, а авто обладнане спеціальним сховком. Щоб не видати себе, типовий контрабандист обирає «зелений коридор». Після викриття громадянин або зізнається у спробі порушити закон, адже хотів додатково підзаробити, або каже, що тютюнові вироби взагалі не його, і як вони потрапили до нього в автомобіль – він не тямить.

З початку року працівниками Закарпатської митниці ДФС припинено 31 спробу незаконно вивезти з України тютюнові вироби. Загалом вилучено цигарок загальною вартістю майже 112 тис. грн, у двох випадках – вартість встановлюється.

До спроб незаконно вивезти з України тютюнові вироби причетні громадяни. Слід зазначити, що у 95% випадків вони діють досить передбачувано.

Рейтинг схем, які використовують громадяни, щоб вивезти цигарки виглядає так:

1 місце – використання конструктивних порожнин транспортного засобу – 13 випадків на загальну вартість 68 286 грн.
2 місце – переміщення товарів в запасних деталях авто – колесах, каністрі – 13 фактів, вилучено 1 820 пачок цигарок на суму 21 788 грн.
3 місце – переміщення підакцизних товарів поза межами митних пунктів пропуску – 4 факти, вилучено 3 700 пачок цигарок на суму 17 245 грн.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *