Від початку року в ДТП на Закарпатті загинуло 11 дітей

ддорога-дітиЗ початку року близько сотні дітей постраждали в ДТП на території області, 11 з них загинули. Саме сумне у тому, що постраждали всі вони з вини дорослих, а найчастіше власних батьків. Найпоширенішими причинами є не пристебнута дитина у салоні авто та батьки, які за руку перебігають дорогу з дитиною у невстановленому місці.

Інспектори ДАІ невпинно повторюють як через пресу, так і водіям безпосередньо на дорозі: через дорослу самовпевненість часто страждають діти. У розпалі – сезон літніх відпусток та канікул у школярів. Найменші члени родини проводять чимало часу разом із дорослими в автомобілях чи будь-якому іншому автотранспорті. Інспектори ДАІ усіх районів Закарпаття проводять профілактичну роботу серед дорослих та дітей.

Так, інспектор ВДАІ по обслуговуванню Іршавського району Михайло Пушкаш нагадує: перед поїздками, старші повинні подбати про те, щоб маленьким мандрівникам у транспортні було затишно, комфортно та безпечно. Дітям заборонено перебувати на передньому сидінні поруч з водієм.

Найбільш безпечно ваша дитина почуватиметься у спеціальному автокріслі, яке обладнане пасками безпеки. Цей пристрій комфортніший для дитини, аніж сидіння в авто.

Діти у віці до шести років – «найскладніші» пасажири. Вони не можуть довго всидіти на місці. Подбайте, щоб в дорозі були м’які та гумові іграшки чи інша забавка, але така, що не зможе травмувати дитини при різкому гальмуванні. Перед виїздом перевірте, щоб у салоні авто не було зайвих предметів, особливо важких чи гострих.

І, саме головне, якщо ви везете в автомобілі дітей – будьте особливо уважними, не порушуйте Правил дорожнього руху. Пам’ятайте – життя та здоров’я маленьких пасажирів залежить саме від вас!

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *