В жительки Ужгородщини міліція знайшла макову плантацію

макмак

Днями до чергової частини Ужгородського райвідділу міліції поступив рапорт від начальника кримінальної міліції у справах дітей майора міліції Ярослава Вайдулича про те, що в ході проведення операції «Мак-2014» ним спільно з працівниками сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків на подвір’їу мешканки села Глибоке було виявлено рослини, схожі до снодійного маку.

З дозволу господині вони оглянули її дворогосподарство. Запевнившись, що дані рослини дійсно мають схожість із снодійним маком, правоохоронці вилучили їх у кількості 380 рослин.

Наразі вище згадані рослини вилучені як речові докази, та направлені на дослідження до НДКЦ при УМВС України в Закарпатській області. Слідчим відділенням Ужгородського РВ дану подію внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікаціфєю за ч.1 ст.310 КК України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

За санкцією даної статті господині світить штраф до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або ж обмеження волі до 3 років.

Ганна Дан, Ужгородський РВ УМВС

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *