В Закарпатській прокуратурі радилися, як захистити дітей

Цього четверга, 3 квітня у прокуратурі Закарпатської області відбулося розширене засідання колегії, на якому йшлося про стан додержання законодавства у сфері охорони дитинства та прокурорського нагляду в 2013 році та I півріччі 2014 року.

нарада
Під час заходу, в якому взяли участь заступник голови Закарпатської ОДА Михайло Попович, керівництво прокуратури області та УМВС України в Закарпатській області, Служби у справах дітей, департаменту соціального захисту населення, департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА, та інших відомств краю, прокурори поінформували про виконання завдань з охорони дитинства. Відтак, торік на захист прав дітей прокурорами розпочато 5 кримінальних проваджень, внесено 243 подання, до відповідальності притягнуто 217 посадовців, з яких 20 контролюючих органів. На користь дітей відшкодовано понад 132 тис. грн., поновлено права більше 2 тис. дітей. А цьогоріч прокурорами вже розпочато 3 кримінальні провадження, внесено 68 подання, притягнуто до відповідальності 78 посадових осіб, за прокурорського втручання поновлено права понад  400 дітей, а на їх користь відшкодовано 70 тисяч гривень.
Перед присутніми виступив заступник голови Закарпатської ОДА Михало Попович, який зазначив ряд чинників, які є передумовами досить великого рівня сьогоденної дитячої злочинності. Зокрема, це – і трудова міграція батьків, коли діти залишені на виховання старшого покоління, і територіальне скупчення представників ромського населення в краї та інші фактори. Він підкреслив, що вирішувати ці питання, відокремлюючи життєві чинники один від одного, не варто.
Вислухавши доповіді керівників різних відомств щодо результатів роботи в цьому напрямку, проведені наради, семінари та перевірки, прокурор Закарпатської області Олег Сидорчук наголосив, що не важлива кількість проведених заходів, а їх якість, але найперше – результат. «Я хочу бачити реальні факти захищених та поновлених прав дітей і не важливо скільки для цього знадобилось витратити паперу та провести нарад. А за формальність та поверховість в роботі я жорстоко каратиму, як підлеглих мені прокурорів, так і вимагатиму притягнення до   відповідальності чиновників інших державних органів, в обов`язки яких входить охорона дитинства і захист прав дітей», – підкреслив прокурор області.
Завершилась колегія прийняттям низки спільних заходів, виконання яких дозволить усунути недоліки, підвищити результативність нагляду за додержанням законів щодо захисту прав і свобод дітей та активізувати роботу усіх відповідних органів.
Управління інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *