Categories Новини

В Закарпатській обласній філармонії розпочався фестиваль “Музика без кордонів”

філармонія-фестивальВ Ужгороді вже вчетверте стартував фестиваль, що покликаний дарувати насолоду справжнім меломанам, долаючи будь-які кордони – і географічні, мовлячи про композиторів та виконавців, і жанрово-стильові.

Розпочали музичне свято, що триватиме до 20 квітня, з концерту “МESSA” за участі заслуженого академічного Закарпатського народного хору, камерного оркестру та солістів обласної філармонії. Урочисто відкрили фестиваль начальник Управління культури Закарпатської ОДА Вікторія Фролова і директор філармонії Іван Микита, котрі наголосили на високому мистецькому рівні цьогорічного фестивалю та важливості проведення його саме в ці дні – так би мовити, між двома Великоднями, адже у програмі передбачено виконання світових шедеврів, зокрема, духовної тематики, – повідомляє Управління культури Закарпатської ОДА.

Перший концерт артисти присвятили одному з основників професійної музичної школи в краї, члену Спілок композиторів України та Угорщини, заслуженому діячеві мистецтв України Іштвану Мартону. З філармонією видатного музиканта пов’язує багаторічна професійна діяльність – як очільника колективів та художнього керівника установи. В січні минуло 20 літ, як митець відійшов у вічність, а в травні філармонія святкуватиме 70-річчя, тож закономірно, що на межі цих пам’ятних дат колектив вирішив віддати данину шани своєму творчому розбудовнику.

Наступними в рамках фестивалю виступлять солістка Національної філармонії України Карина Кондрашевська (сопрано, м.Київ), народна артистка України Етелла Чуприк (фортепіано, м.Ужгород) та симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії під керівництвом Вікторії Свалявчик-Цанько. Програму “BRAVO OPERA” представлять уже 6 квітня о 18.30.

Загалом, фестиваль подарує шанувальникам 7 концертних програм. Старовинну музику, добірні класичні й естрадні твори виконуватимуть як вітчизняні зірки сцени, так і запрошені, серед яких і маестро з Аргентини. Більше про подальші концерти “Музики без кордонів” охочі дізнаються з анонсів філармонії.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *