В ужгородському бомбосховищі виявили наркоту

наркота2В ході проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Батискаф», міліціонери вилучили 4014 пігулок психотропної дії “Тарен”,  які зберігалися у бомбосховищі одного з товариств міста Ужгорода.

Наркоманія, як відомо, тягне за собою не тільки трагедії в сім’ях та зруйновані людські долі, а й призводить до зростання рівня злочинності, високого рівня смертності. Аби не допустити в нелегальний обіг наркотичні засоби та психотропні речовини, працівники ужгородської міської міліції систематично проводять різноманітні профілактичні заходи, спрямовані на викриття розповсюджувачів наркотиків, працюють з важкими підлітками тощо.

Наразі на території України проводяться оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Батискаф». Метою операції є виявлення фактів витоку підконтрольних речовин з об’єктів аптечної мережі, лікувальних закладів, комерційних структур та підприємств, які виробляють або у своєму виробництві використовують наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори.

У ході проведення операції “Батискаф” оперативники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Закарпатській області спільно з працівниками сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків ужгородської міліції здійснили перевірку одного з товариств міста Ужгорода.  В одному з приміщень бомбосховища міліціонери виявили та вилучили 669 пластмасових баночок циліндричної форми, в яких знаходяться по 6 таблеток психотропної дії “Тарен”, в загальній кількості 4014 таблеток. Міліціонерами було встановлено, що вищезазначена організація зберігала прекурсори без відповідних дозволів та з порушенням їх обліку.

Вилучені пігулки направлено до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Закарпатській області для проведення дослідження. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Санкція статті передбачає штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Діана ДОРОГІЙ,

Ужгородський МВ УМВС

наркота3 наркотики наркота2

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *