В Ужгороді затримали машину з 80 незаконними ялинками

ялинкиНині на території області проводяться заходи щодо забезпечення охорони хвойних насаджень у передноворічний період та попередження випадків незаконних вирубок і перевезення лісових хвойних культур.
Незважаючи на численні попередження від працівників поліції про притягнення до відповідальності за незаконну вирубку ялинок та їх реалізацію, все ж таки трапляються такі громадяни, які  наважуються «переступити» закон.
Так, днями ужгородські  правоохоронці виявили факт нелегального перевезення «зелених красунь».  Поліцейські зупинили  автомобіль, за кермом якого був 35-річний мешканець Львівської області. Чоловік віз в автомобілі понад вісімдесят ялинок.  Більшість документів на цей новорічний товар у львів’янина не було.
Працівники Ужгородського відділу поліції повідомили про цей факт представників Державної екологічної інспекції в Закарпатській області, які по прибуттю склали на порушника адміністративний протокол (керуючись ст.20-2 Закону України «Про охорону навколишнього середовища»).
Інший випадок незаконної реалізації ялинок правоохоронці зафіксували у м.Мукачеві. У ході щоденного відпрацювання на всіх ринках, торговельних майданчиках, місцях стихійної торгівлі, з метою виявлення незаконної торгівлі хвойними деревами, мукачівські правоохоронці   склали більше десятка адмінпротоколів за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення (торгівля з рук у невстановлених місцях).
Новорічні “красуні” вилучені. Фігурантів притягнуто до адміністративної відповідальності. За даними фактами проводяться перевірки.
Робота в цьому напрямку триватиме й надалі.
Правоохоронці  звертаються з проханням до всіх, хто має бажання прикрасити свої домівки хвойним деревцем, – з приводу купівлі новорічних ялинок звертайтесь в лісгоспи або ж на ялинкові базари.
Відділ комунікації ГУНП в Закарпатській області 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *