В Ужгороді виявили незаконну врізку в газопровід

газУ вівторок, 31 травня, під час проведення планового технічного обслуговування (ПТО), на вулиці Швабській, в Ужгороді, працівники служби безпеки ПАТ «Закарпатгаз» виявили незаконну врізку у дворовий газопровід низького тиску.
За словами начальника служби Ігоря Свадеби, в присутності відразу ж викликаних на місце події оперативних працівників – правоохоронців, було складено протокол, яким задокументовано факт виявленого порушення.

На порядку денному – здійснення подальших заходів стосовно обрахунку завданих ПАТ «Закарпатгаз» збитків та притягнення винних, які, на жаль, з дитинства не засвоїли народну мудрість «на чужий шматок не роззявляй роток», до відповідальності.

ПАТ «Закарпатгаз» застерігає: самовільне втручання в роботу газоспоживаючих мереж та приладів загрожує небезпекою як безпосередньо тим, хто вдається до нерегламентованих кроків, так і населенню, що проживає поблизу.

Довідка:

Кодекс газорозподільних систем України передбачає відшкодування газорозподільному підприємству вартості викраденого газу у порядку цивільного судочинства, що залежатиме від періоду, протягом якого здійснювався несанкціонований відбір природного газу, починаючи із дати виникнення права власності порушника на житло.

Окрім того, що з порушника буде стягнуто у судовому порядку вартість викраденого природного газу, йому загрожує притягнення до кримінальної відповідальності за ст. 185 Кримінального кодексу України. Законом передбачено покарання за крадіжку у вигляді виправних робіт на строк до двох років або позбавленням волі на строк до трьох років. Якщо вартість викраденого становить від 68 тис. грн. до 172 тис. грн., порушника буде притягнуто згідно з ч. 3 згаданої статті до позбавлення волі на строк від трьох до шести років; вартість викраденого від 172 тис. грн. буде кваліфікуватися за ч. 4 ст. 185 КК України як крадіжка, вчинена у великому розмірі, і передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років; вартість викраденого від 413 тис. грн. – крадіжка в особливо великому розмірі – карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *