Categories Новини

В Ужгороді вшанували Небесну Сотню (ФОТО)

Подвиг учасників Революції Гідності та пам’ять Героїв Небесної Сотні вшанували в Ужгороді. Пам’ятні заходи на площі Народній перед будівлею облдержадміністрації відбулися за участі керівників краю, міста, представників дипломатичного корпусу, громадськості. На початку зразковий хор Ужгородського коледжу культури і мистецтв виконав  із балкону ОДА жалобну пісню Майдану «Пливе кача по Тисині».
Присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання і запалили сотні лампадок у пам’ять людей, що віддали свої життя за Україну під час Революції Гідності. Відтак у небо запустили жовті і сині небесні ліхтарики.

Після офіційних заходів відбулося громадське вшанування загиблих на Майдані. Преосвященнійший єпископ Мукачівськогий і Карпатський Віктор (Бедь) провів молебень за Небесною Сотнею.

До присутніх з промовами звернулися заступник Закарпатської “Свободи” Ірина Гармасій, голова “Просвіти” Павло Федака, учасник бойових дій у складі 15 ОГПБ В’ячеслав Харченко, голова молодіжно-патріотичного руху “Україна Соборна” Орест Дідух.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *