Categories Новини

В Ужгороді владика Віктор нагородив бойового генерала (ФОТО)

1 лютого, Преосвященнійший Віктор (Бедь), єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Карпатською і Тернопільською єпархіями Української Автокефальної Православної Церкви в кафедральному храмі апостола українського Андрія Первозванного в м. Ужгороді відслужив молебень за українськими воїнами та перемогу Українського війська на підступними московсько-путінськими окупантами і терористами, за збереження життя кожного українського воїна, добровольця, волонтера та мирних співвітчизників, які у наші дні боронять земну нашу Вітчизну Україну від новітніх московських ординців.

Владиці Віктору співслужили протоієрей Сергій Урста, канцлер Консисторії єпархії, протоієрей Олександр Смолін та протоієрей Роман Бобай.

Під час молебню в храмі були присутні: перший заступник Закарпатського військового комісара підполковник Микола Вікторович Журавльов, заступник начальника штабу ОК «Північ», бойовий генерал-майора Володимир Анатолійович Кравченко, який перебував з робочим візитом на Закарпатті, представники українських військовослужбовців та учасників АТО, активісти Закарпатського національно-патріотичного об’єднання «Україна Соборна», Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, Християнсько-народної спілки Закарпаття, громадської організації «Молодь Закарпаття», а також представники Карпатського університету імені Августина Волошина та Української богословської академії.

Після молебню владика Віктор звернувся до присутніх з архіпастирською промовою, подякував українським воїнам за їх героїчну самопожертву в обороні Богом даної нам земної Вітчизни України від підступних новітніх московських ординців.

За вияв патріотизму, мужності і героїзму при захисті України від московсько-путінських окупантів  генерал-майор  Володимир Кравченко був удостоєний високої церковної нагороди Хреста «За заслуги» ІІ ступеня.

Прес-служба Карпатської єпархії УАПЦ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *