Categories Новини

В Ужгороді відкриють пересувну виставку «Мости, епохи, Будапешт»

Відкриття пересувної виставки «Мости, епохи, Будапешт» відбудеться 8 вересня 2015р. о 17.00 год. (за київським часом) у м. Ужгороді у виставочній залі  Закарпатського музею народної архітектури та побуту.

Виставку відкриє представник Генерального консульства Угорщини у м. Ужгород, начальник Управління культури Закарпатської ОДА, п. Юрій Глеба, Модош Петер, письменник, куратор фундації «Європейська подорож» та Варі Фабіан Ласло, поет, лауреат премії Аттіли Йожефа.

будапешт

Пересувна виставка складається з 16-ти табло «roll-up» формату, що легко транспортуються та інсталюються. Колекція відображає 200 річну історію м. Будапешт та Пешт-Буди через історію його мостів. Підзаголовок виставки – Місто, річка, міст, історія – дуже добре відображає намір показати у виставці таку історію міста, країни та культури, що зміцнює імідж країни, привлікає туристів та що є однозначно центрально-європейською історією. Матеріал, що складається із матеріалів музеїв столиці (розрізи,

малюнки, документи та митсецькі фотографії з відповідної ери) розділений на кілька груп по епохам. Кожна група має свою емблему – міст або картина, пов’язана з мостом. Крім емблематичної каритни в гурпу входять і інші фотограції, картини або розрізи. Текст вступу та опису (робота Сароз Дьордя) служить орієнтиром як у даних, так і в в питаннях, щодо угорського та центрально-європейського відношення даної епохи. В рамках виставки, звичайно, можна провести історичні лекції, бесіди та проекції про місто, Дунай та мости.

 

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *