В Ужгороді відкрилася фотовиставка американських фотографів

виставкаДо Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається 3 грудня, в Ужгороді урочисто відкрили виставку «Радіємо життю! Плекаємо надію!». Двадцять світлин в ужгородському «Гірчичному зерні» показують повсякденне життя людей з особливими потребами у місті Корваліс, штату Орегон, США. Місто-побратим Ужгорода засвідчує, що люди з інвалідністю можуть бути повністю інтегрованими у суспільство.

Виставку першими побачили студенти УжНУ, тепер вона стала доступною для всіх ужгородців.

Заступник директора Медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» Ірина Рошкович розповіла про історію цієї акції. Минулого року восени була велика делегація з Корваліса в Ужгороді на чолі з мером міста Джулією Менінг, тоді відбувалося відкриття виставки «Благодійність крізь призму об’єктива». Пані  Менінг ідея дуже сподобалася, тому фото експонували в США.

Американці запросили п’ятьох фотографів, які висвітили життя людей з особливими потребами в сімейному бутті, роботі, показано їх хобі.

Ірина Рошкович розповіла, що такі виставки є дуже важливими, адже вони показують ужгородцям до чого можна прагнути, дають надію батькам особливих діток, адже дуже часто проблеми людям з особливими потребами створює саме суспільство.

Співорганізатором виставки стала громадська організація «Асоціація громадян міст-побратимів Корваліс-Ужгород».

7dniv.info

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *