В Ужгороді відбувся фестиваль дитячого вуличного фортепіано

фортепіаноНапередодні в Ужгороді відбувся фестиваль дитячого вуличного фортепіано. Усі дітки, від найменших до найстарших могли зіграти на вуличному фортепіано улюблені композиції, запис учасників відбувався як протягом декількох тижнів так і у день фестивалю.

Чимало містян прийшли як насолодитися музикою, так і самим заграти твори відомих композиторів під відкритим небом. Фортепіано, розмальоване ужгородськими художниками – дітками привезли працівники дитячого закладу «Пластилін».

Участь у заході взяли 16 учасників, оцінювало їх виступи знане журі.

Послухати живу музику охочі могли протягом трьох годин. Була у заходу ще й благодійна мета – усі слухачі мали можливість придбати сувенірну продукцію «Руху підтримки закарпатських військових», кошти за яку будуть спрямовані на купівлю необхідних речей для військових, що знаходяться в зоні АТО. Наймолодші відвідувачі закладу «Пластилін» вже неодноразово долучалися до виготовлення дитячих подарунків дорослим військовим. Так у зону АТО були передані купа малюнків та аплікацій, ляльки-мотанки та пташки миру.

Play Me, I’m Yours або «Зіграй на мені – я твоє» – міжнародна культурна ініціатива, заснована сучасним британським митцем Люком Жерамом у 2008 році. Вуличне фортепіано гастролює ключовими містами світу. Зіграти на ньому може кожен охочий. Взимку фортепіано, розфарбоване в жовто-блакитні кольори зазвучало на Майдані. Напередодні Ужгород став першим із закарпатських міст, які долучилися до відомого руху.

zaholovok.com.ua

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *